home / Leonardo Guspini

“Ik ben heel blij met mijn baan.”

“Op mijn 24e ben ik van Italië naar Nederland verhuist. In Italië had ik een vaste baan, maar werkte ik ontzettend veel uren, voor weinig geld. In Nederland hoopte ik een betere toekomst te vinden. Toen ik aankwam in Amsterdam sprak ik geen Nederlands en geen Engels en woonde ik bij een vriend in huis. Ik vond een baan bij een 5 sterrenhotel waar ik in een korte tijd de Engelse taal leerde spreken. Dit maakte het leven in Nederland een stuk makkelijker.

Even later leerde ik mijn vrouw kennen en verhuisde ik naar Alphen aan den Rijn. Daar merkte ik dat alleen de Engelse taal niet voldoende was om aan een baan te komen. Mijn vrouw leerde mij Nederlands en toen dit redelijk ging, zag ik via van nes + plaisier een baan in een bakkerij. Ik ging op gesprek bij Pieter en mocht daarna starten in de bakkerij. Mijn collega’s hebben me toen heel erg geholpen om nog beter Nederlands te spreken.

Toen mijn vrouw zwanger was besloten we Italië nog een tweede kans te geven. Ik kwam weer terug bij mijn oude werkgever, maar wist al snel dat dit een grote fout was. Na 2 jaar belde ik Veronica van van nes + plaisier om te vragen of ik terug zou kunnen komen bij de bakkerij. Gelukkig wilden ze me graag terug hebben. Alleen was een huis vinden in Nederland vanuit Italië niet gemakkelijk. Door het goede contact wat ik met Veronica had, is zij voor ons op zoek gegaan naar een huurhuis in de buurt van de bakkerij. Binnen 1 week had ze een huis voor ons gevonden en 2 weken later waren we terug in Nederland. Sinds december 2019 werk ik weer in de Bakkerij. Ik ben ontzettend blij met mijn baan en alles wat van nes + plaisier voor mij en mijn gezin heeft gedaan.”

Leonardo Guspini